Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
Декоративне господарство
0
Мій кошик
Додайте товари до кошика
Характеристики
Міжнародна наукова назва Crossoptilon mantchuricum
Домен Еукаріоти
Царство Тварини
Тип Хордові
Клас Птахи
Ряд Куроподібні
Родина Фазанові
Вид Коричневий вухатий фазан
Доставка
  • Доставка по Україні здійснюється автобусними перевезеннями.
  • Самовивіз з нашого господарства у місті Кропивницький.

Перед оформленням замовлення обов'язково зателефонуйте нам, щоб узгодити умови доставки, дату і час.

Більше інформації про доставку

Оплата
  • Готівкою при отриманні

  • Банківською карткою

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар

Коричневий вухатий фазан

В наявності
Артикул: 1016
5 000 грн
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань

Замовити швидко
Опис

Бурий вухатий фазан (Crossoptilon mantchuricum)

Бурий вухатий фазан – великий наземний птах із характерними «вухами» з подовжених білих пір’їн на горлі та в області вух. Основний тон оперення коричневий із синювато-чорним відливом на спині, плечах і покривних перах крил; низ тулуба має сіруватий відтінок. У самця голова блискучо-чорна, у самки – світло-коричнева. Хвіст широкий, складається з 22 сірувато-білих рульових пер з темно-коричневими, місцями пурпурно-голубими кінчиками. Дзьоб масивний: біля основи жовтуватий, до вершини червонуватий. Ноги червоні, у самця зі шпорами; у самки шпор немає. Довжина самця близько 100 см, хвіст ~54 см; самка менша.

Ареал та середовище існування

Історичний ареал охоплює захід Китаю та Внутрішню Монголію. Вид мешкає у низькорослих лісах і чагарникових заростях із галявинами та струмками на скелястих горах, зокрема в районах залишків Великого Китайського муру західніше й північніше Пекіна. У минулому траплявся від південного сходу Внутрішньої Монголії до центральних районів провінції Шаньсі. Надає перевагу ділянкам із поєднанням розрідженого пологу дерев та густого підліску.

Статус та охорона

Через освоєння середовища бурий вухатий фазан став дуже рідкісним видом. Формально охороняється в Китаї. Локальні популяції вразливі до фрагментації середовища, турбування людиною та браконьєрства.

Поширити у соцмережах